1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Ιεραποστολή Των Νέων

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Η Ενοριακή Νεανική Εστία διατηρεί και διαχειρίζεται την Δανειστική Βιβλιοθήκη που απευθύνεται σε όλους τους ενορίτες. Περιέχει πάρα πολλούς τίτλους βιβλίων και γύρω από όλα τα θέματα της πνευματικής ζωής.

Εθελοντής :

Παλιούρα Βασιλική


Ενοριακό Νεανικό Φυλλάδιο

Η Ενοριακή Νεανική Εστία εκδίδει περιοδικώς ένα Νεανικό Φυλλάδιο το οποίο φιλοξενεί άρθρα πνευματικής οικοδομής, αλλά παράλληλα πληροφορεί τους ενορίτες για τις δραστηριότητες της Ενοριακής Νεανικής Εστίας και του Ιερού Ναού γενικότερα. (παράρτημα 3).

Εθελοντές :

Κωνσταντίνος Μπαραμπούτης


Έκθεση Χριστιανικού Βιβλίου

Η Ενοριακή Νεανική Εστία πραγματοποιεί από καιρού εις καιρόν έκθεση Χριστιανικού Βιβλίου η οποία διαρκεί συνήθως τρεις μήνες. Η ανταπόκριση των ευλαβών ενοριτών είναι μεγάλη καθώς ανακαλύπτουν νέες εκδόσεις που προσφέρουν μεγάλη πνευματική ωφέλεια. Ένα βιβλίο είναι πολύτιμος συμπαραστάτης στον πνευματικό αγώνα κάθε χριστιανού.

Εθελοντής :

Παναγιώτης Παλιούρας


Ημερολόγια Ιερού Ναού

Κάθε χρόνο από το έτος 1988 η Ενοριακή Νεανική Εστία εκδίδει τα ημερολόγια του Ιερού Ναού. Τα έσοδά τους προορίζονται για να μπορεί να συντηρείται και να καλύπτει τα έξοδά της. Παράλληλα όμως το ημερολόγιο με τα ρητά που περιέχει στηρίζει τον ενορίτη και αποτελεί μια ευλογία στο σπίτι του.

Εθελόντριες κυρίες:

Αθανασία Σαλιβέρου Σταματία Φελέσκουρα, Γεωργία Γιαννάκη, Αθανασία Σαλιβέρου, Ευαγγελία Νοδαράκη, Γεωργία Κούκου, Αλεξάνδρα Ταγκούλη, Ελένη Βαγδάτογλου, Γεωργία Παντατοσάκη, Μαρία Σούρλα κ.α.


Επισκέψεις Ιδρυμάτων

Τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων έχουν πολλές φορές επισκεφτεί την Στέγη Γερόντων της ενορίας μας για να κρατήσουν παρέα και να δώσουν λίγο χαρά στις γερόντισσες που εγκαταβιούν εκεί. Ακόμα έχουν επισκεφτεί μεταφέροντας και κάθε λογής πράγματα το Λύρειο Ορφανοτροφείο στην Ραφήνα, αλλά και το Γηροκομείο Της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Σαλαμίνος. Είναι κάτι που διδάσκει τα παιδιά να ευχαριστούν το Θεό για ότι έχουν αλλά κυρίως να βρίσκονται δίπλα σε όσους τα έχουν ανάγκη.


Εορτή Τριών Ιεραρχών

Η Ενοριακή Νεανική Εστία προγραμματίζει περιοδικώς μια εκδήλωση για τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της ενορίας για την εορτή των Τριών Ιεραρχών. Προηγείται σύντομος εσπερινός στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, ακολουθεί εισήγηση από τους κατηχητές, πλούσια δεξίωση και τέλος παρουσία χορών από τα τμήματα της ενορίας μας.


Εορτές Νεολαίας

Κάθε δύο χρόνια παρουσιάζονται στην ενορία οι Εορτές της Νεολαίας μας που πραγματοποιούνται με σκοπό την αφύπνιση των νέων. Μέσα από τα θεατρικά, τους χορούς, τα ποιήματα, τις προβολές, τα παιχνίδια και τα πειράγματα ακόμα, τα παιδιά διδάσκουν και διδάσκονται κηρύττουν ξεχασμένες αλήθειες και ιστορούν τα παλιά. Μέσα από αυτές νιώθουν υπερηφάνεια μα παράλληλα αισθάνονται το χρέος να διαφυλάξουν και να παραδώσουν ότι οι άλλοι διατήρησαν και φύλαξαν με τη ζωή τους.


Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε ότι τίποτα από όλα αυτά δεν θα γίνονταν αν στο πλάϊ του Συμβουλίου της Ενοριακής Νεανικής Εστίας και των κατηχητών δεν βρισκόταν ένα πλήθος εθελοντών τους οποίους και αναφέρομεν ονομαστικώς :

Εθελοντές Ενοριακής Νεανικής Εστίας

Ελένη Βαγδάτογλου, Στέλλα Βακαλοπούλου, Ιωάννα Δεσύπρη, Κυριακή Ηλιάδου, Κατερίνα Κορωνάκη, Γεωργία Κούκου, Κατερίνα Κρά, Άννα Κωνσταντάκου, Σοφία Κώτσια, Σοφία Λιάρα, Ευαγγελία Νοδαράκη, Γεωργία Παντατοσάκη, Βασιλική Παπαθεοδώρου, Ελένη Ράνιου, Δήμητρα Σκαρλοπούλου, Ελισάβετ Σορώτου, Μαρία Σούρλα, Αλεξάνδρα Ταγκούλη, Ελένη Τσίρκα, Σταματία Φελέσκουρα, Ευστρατία Φλωράκη, Παναγιώτα Χαριτάκη, Ευαγγελία Βαρδαξή, Αγγελική Θεοδωροπούλου,Ελισάβετ Ταμπάκη, Μαρία Τσολακίδου κ.α.

Go to Top